Copiii cu dizabilitati au aceleaşi drepturi şi nevoi ca toti ceilalti copii

UnicefAu dreptul sa supravietuiasca şi sa aiba conditii de viata bune, sa fie incluşi in viata comunitatilor şi societatilor din care fac parte, sa duca o viata sanatoasa, sa-şi atinga maximul de potential şi sa devina membrii productivi ai societatii lor. Cu toate acestea, copiii cu dizabilitati au fost prea des ignorati de politici, statistici şi in societate, ceea ce accentueaza excluderea acestora şi adanceşte inechitatea.

Aceşti copii au adesea acces mai restrans la servicii precum cele de sanatate şi educatie şi risca mai mult sa fie victime ale neglijentei şi abuzurilor. Cu totii vom beneficia atunci cand toti copiii vor putea citi, invata si isi vor putea construi in acest fel viitorul si de aceea UNICEF şi partenerii sai lucreaza ca aceste lucruri sa devina posibile.

In perioada 1 iunie – 1 septembrie UNICEF Romania deruleaza campania!

“Priveste intai copilul!“
Priveste-ma! Sunt un copil, nu o dizabilitate!
– o campanie de informare, conştientizare şi strangere de fonduri dedicata copiilor cu dizabilitati din Romania.
Campania are ca obiectiv sa aduca in atentia publica problemele de discriminare, precum si limitarile accesului la servicii adecvate pe care le intampina copiii cu dizabilitati şi familiile acestora. Campania pledeaza pentru o actiune coordonata şi integrata la nivel comunitar prin care copiilor cu dizabilitati, indiferent de locul unde acestia se afla, sa li se dea atentia cuvenita şi şansa la o viata mai buna. Primele saptamani ale campaniei sunt destinate informarii opiniei publice asupra situatiei existente si a solutiilor propuse de UNICEF pentru imbunatatirea calitatii vietii acestor copii. Ulterior, demersul UNICEF va fi sustinut si printr-o campanile publica de strangere de fonduri, ce va beneficia de sprjinul postului de televiziune Realitatea TV. Un numar special de SMS pentru donatii, precum si de o platforma special destinata donatiilor online – www.sustineUNICEF.ro – vor fi disponibile sustinatorilor nostri din luna iulie.

Fondurile stranse in urma campaniei vor fi utilizate pentru interventii legate de imbunatatirea serviciilor pentru copii cu dizabilitati, copiii vulnerabili si marginalizati, in cele peste 200 de comunitati din Romania in care UNICEF este prezent cu programe sociale şi de educatie. Pentru aceasta campanie am realizat cateva pagini de informare despre problematica dizabilitatii. Ne dorim ca mesajul nostru sa ajunga la cat mai multi oameni, ca acestia sa cunoasca situatia si drepturile copiilor cu dizabilitati si mai ales solutiile propuse de UNICEF si partenerii sai pentru a schimba aceasta stare de fapt. De aceea va rugam sa ne sustineti in promovarea campaniei prin distribuirea mai departe a materialelor dezvoltate de UNICEF pentru aceasta campanie – impreuna putem schimba vietile unor copii care au nevoie de noi toti!
Va multumim pentru timpul acordat si va rugam sa ne contactati pentru orice fel de informatii suplimentare.

Facebook Comments
Share this Post :

No comments yet.

Leave a Reply

*

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive