Depeche Mode revine in Romania pe 15 mai 2013 | National Arena

depeche mode in romania 2013Trupa Depeche Mode revine la Bucuresti, pentru a sustine un concert pe 15 mai 2013, pe National Arena, in cadrul noului turneu european. Anuntul a fost facut de membrii trupei intr-o conferinta de presa care a avut loc marti, la Paris, difuzata live pe site-ul oficial al grupului Depeche Mode. Partea europeana a noului turneu mondial al formatiei Depeche Mode va debuta pe 7 mai, la Tel Aviv si se va incheia la Minsk, pe 29 iulie.

Inainte de Bucuresti, Depeche Mode va concerta la Atena (10 mai) si Sofia (12 mai). Dupa concertul din Capitala, trupa va canta la Istanbul, pe 17 mai, la Belgrad, pe 19 mai, si la Budapesta, pe 21 mai. Membrii formatiei au mentionat in conferinta de presa ca aceste concerte vor avea loc numai pe stadioane. De asemenea, cei trei membri ai Depeche Mode au spus ca nu pot oferi inca detalii cu privire la turneul european pe care il vor incepe pe 7 mai 2013, la Tel Aviv.

In mai, Dave Gahan, solistul formatiei, a anuntat ca Depeche Mode va lansa un nou album de studio si va sustine un turneu mondial de promovare a acestui material discografic, in 2013. Aceasta este pentru a doua oara cand Depeche Mode concerteaza la Bucuresti, dupa show-ul sustinut in vara anului 2006. Cu o cariera ce se intinde pe parcursul a 33 de ani si care insumeaza pana in prezent 12 albume de studio, vandute in peste 100 de milioane de exemplare in toata lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Trupa debuteaza cu piesa „Photographic”, semneaza cu Mute Records si lanseaza albumul de debut, „Speak and Spell”, in 1981. Dupa plecarea lui Clarke, grupul isi reface fortele bazandu-se pe compozitiile lui Martin Gore si lanseaza doua noi albume, „A Broken Frame” (1982) si „Construction Time Again” (1983). „Some Great Reward”, album aparut in 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atat din punct de vedere artistic, cat si comercial.

Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar in 1990, apare celebrul „Violator”, continand hiturile

„Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” si „Personal Jesus”. La inceputul anilor ’90, perioada de maxima expansiune pentru muzica alternativa, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formatii din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intra in topuri direct pe locul 1.

Dupa o pauza de patru ani, in 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” si „It’s No Good”, material urmat, in 2001, de „Exciter”. In octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numarul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a inregistrat vanzari de peste 1,8 milioane de bilete in Europa si, pentru prima data in istoria trupei, a ajuns in Romania.

In 2009, trupa britanica si-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. In acelasi an, Depeche Mode, care avea programat si undepeche mode national arena 15 mai 2013 concert la Bucuresti, in cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauza de turneu, anuland o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitala, din cauza ca solistul Dave Gahan s-a imbolnavit.

Acesta a fost spitalizat de urgenta, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterita. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasa la vezica urinara. Trupa si-a reluat turneul in iunie 2009, la Leipzig, in Germania. In mai anul acesta, intr-un interviu acordat revistei Spinner, Dave Gahan spunea ca cel de-al 13-lea album de studio al formatiei va fi produs de Ben Hillier si Martin Gore. In iulie, managerul formatiei Depeche Mode, Jonathan Kessler, a anuntat ca noul album – al carui titlu nu a fost inca anuntat – va fi lansat in aprilie 2013.

„Pentru mine s-au schimbat multe din punct de vedere al artistului. Sa canti este un lucru teribil de emotionant, personal chiar”, a adaugat si Dave Gahan.

Biletele pentru concertul pe care trupa Depeche Mode il va sustine in Bucuresti vor fi puse in vanzare online pe 29 octombrie, informeaza organizatorii, Emagic.

 

Depeche Mode – Personal Jesus – LIVE – Video

Facebook Comments
Share this Post :

3 Responses to “Depeche Mode revine in Romania pe 15 mai 2013 | National Arena”

 1. Advertiseru
  at #

  Si daca se mai drogheaza o data Dave, iar primim banii inapoi 🙂

 2. DA bineinteles,
  eu deja mi-am luat bilete 🙂

  voi fi prezenta acolo

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive