Interviu cu formatia Publika ”Muzica noastra vine din noi, din suflet”

foto Trupa Publika (9)Salutare prieteni ! Astazi am avut placerea sa schimb cateva vorbe cu Florin Giuglea , chitaristul trupei Publika. O formatie care transmite de fiecare data, mesaje prin muzica lor care ajung exact acolo unde isi doresc ei, adica la suflet. Pentru a afla mai multe despre aceasta trupa, despre muzica lor si viitoarele concerte , i-am adresat cateva intrebari.

Salutare Florine. Pentru inceput spune-mi,  de unde vine numele formatiei Publika ?

Salut Adrian. Trupa a luat nastere acum 4 ani , iar pentru ai da un nume cum este normal, am facut fiecare cateva liste cu nume. Apoi am facut cateva „sedinte” de brainstorming, cateva impreuna cu managerul nostru. Intr-un final, pe cand iesisem la o cafenea in centrul Bucurestiului, ideea a venit natural si am ales numele: PUBLIKA. Pentru ca noi iubim publicul, il respectam si ii oferim parte din sufletul nostru la fiecare concert.

2. Cati membri are trupa si la ce instrumente canta ei ?

PUBLIKA a avut / are / va avea cinci membri:

  • Ionut Ruscior – voce,
  • Florin Giuglea – chitara,
  • Robert Gergely – clape,
  • Adrian Ciuplea – bass,
  • Hanes Radu – tobe .

Am fondat trupa in februarie 2008, ne respectam ca muzicieni pentru ca ne cunosteam din alte proiecte sau trupe. Ni s-a parut foarte interesant faptul ca de la prima repetitie am cantat idei proprii de piese. Asta ne-a motivat si mai mult. Astfel ca pana la finele anului aveam deja gata aproape un album. Prima piesa a aparut dupa prima repetitie: „Unde esti”. Ea este cea care a dat numele primului nostru album si prima piesa la care am facut un videoclip.

3. In stilul vostru se simte influenta genului Depeche Mode. Sunt ei o muza?

Da, apreciem muzica celor de la Depeche Mode. Nu toti suntem neaparat si fani. Apreciem genuri muzicale si trupe destul de diferite. Cand compunem, nu avem prejudecati. Muzica noastra este 100% cinstita pentru ca vine din noi, din suflet. Si ni s-a spus ca asta se simte 🙂

4. Cate albume aveti pana in prezent ?

Impreuna cu casa de discuri am editat doua albume. Primul album, „Unde esti”, a fost un succes, iata de ce casa de discuri a decis sa-l re-editeze, adaugand cateva alte piese si cinci videoclipuri. O editie multimedia, practic. Se numeste „Unde esti – Deluxe Edition”

5. Care este cel mai recent clip al vostru ?

Cel mai recent videoclip se numeste PUBLIKA – Tot ce vreau.

Celelate sunt:

  • PUBLIKA – Unde esti
  • PUBLIKA – Perfect Day
  • PUBLIKA – Yesterday
  • PUBLIKA – Cazut din nori
  • PUBLIKA – Sa stii

Toate videoclipurile au rulat sau inca mai ruleaza la tv. Le puteti gasi de altfel si pe youtube, pe website-ul nostru publika.ro sau pe contul nostru de pe facebook.

6. Cum stati la capitolul concerte ?

Avem in jur de 2-3 concerte pe saptamana, in Bucuresti sau in tara. Datele concertelor le gasiti de asemenea pe publika.ro sau pe contul nostru de facebook. In patru ani de cand existam am avut 5-6 turnee, concerte in tara in majoritatea oraselor si in strainatate.

7. La finalul interviului va multumesc ca ati acceptat sa vorbiti cu noi si transmitetile un mesaj fanilor vostri de pretutindeni.

Ne-a facut placerea sa va raspundem. Fanilor nostri de pretutindeni le transmitem cele mai bune ganduri si sa vina sa ne vada ori de cate ori suntem prin apropiere 🙂

PUBLIKA – Unde esti

http://www.youtube.com/watch?v=mbhmSgsgrJ0&feature=plcp

PUBLIKA – Perfect Day

http://www.youtube.com/watch?v=9rjMqKj1Kaw&feature=plcp

Facebook Comments

No comments yet.

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive