Interviu cu Rudel Obreja: ”Tatal meu a fost cel care mi-a insuflat atractia catre box!”

bpage

Pentru inceput spune-mi cine-i  Rudel Obreja?

Raspunsul aici e relativ, depinde cine intreaba si ce anume ar vrea sa stie… Amanunte “romantate” sau chestiuni “uzuale”… Si unele si altele, in mare masura, sunt deja accesibile in spatiul public. Daca, insa, mai sunt si lucruri nestiute, inseamna ca exista un motiv pentru care ele trebuie sa ramana discrete… Insa dincolo de toate boxul a fost si va ramane prima si marea mea pasiune , care mi-e in suflet.

Cum a apărut atracţia către box?

Copil fiind, in Galati-ul natal, inca de cand aveam 4-5 anisori, am inceput sa fiu spectatorul Galelor din oras, gratie tatalui meu. El a fost cel care mi-a insuflat atractia catre box, un sport, singurul dealtfel, pe care el l-a indragit nespus de mult.

Cum te-ai apucat de box?

La varsta de 11 ani, dupa un conflict in Ferentari, cu “bastinasii” locului, tata a decis ca trebuie sa invat sa ma apar. M-a “predat” la clubul Dinamo Maestrului Ion Monea, al doilea tata in box, pentru mine.

Ai tăi cum vedeau noua ta pasiune?

Parintii mei au privit diferit lucrurile. Mama, cu grija mare, tata cu multa incredere si speranta.

Dar ai simţit chemarea pentru sportul ăsta?

La viitoarea incarnare voi merge iar la box, cu siguranta !


Cu cine ”te antrenezi” şi unde? 

Astazi ma antrenez impreuna cu pasiunea mea pentru acest sport minunat. Doar noi doi…

Cum schimbă boxul adolescenţa unei persoane?

Boxul te invata sa castigi in mod cinstit, boxul te invata sa pierzi in mod demn. Boxul te invata ce este viata.” Ernest Hemingway

Ai un idol în box?

Si in box, dar si in viata am fost propriu-mi model. Sunt mandru de ce am reusit sa realizez. Si nu am regrete. Pentru ca mereu eu am fost cel care a luat deciziile.

Ce face acum Rudel Obreja? 

Acelasi lucru ce mi-a fost harazit de Dumnezeu : lupt! Lupt sa demonstrez oamenilor ca sunt exact opusul celor ce se spun despre mine in spatiul mediatic. Ca sunt un patriot adevarat, ca am luptat, la propriu, pentru Tara mea, pentru cei 3 copii ai mei, pentru toti cei dragi. Atunci cand faci bine fara sa astepti recompense inseamna ca ai atins un nivel spiritual inalt. Ca te-ai apropiat de Dumnezeu. Asta este ceea ce-mi doresc sa mi se implineasca, profund.

Ce amintiri ai din nord-vestul tarii? 

Vin cu drag in aceasta parte a Romaniei. Pentru ca aici am gasit romani adevarati. Aici mi-am gasit perechea, o maramureseanca get-beget, care mi-a daruit cei doi baieti, pe care ii divinizez, alaturi de fiica mea cea mare. Ei sunt cea mai mare realizare a vietii mele. In urma lor vin multe altele, pretioase, dar care nu au valoarea spirituala a ceea ce simt pentru copiii mei.

 Ce le transmiti prietenilor tai?

Hristos a inviat ! Invatati din pildele Lui Iisus Christos, din invataturile crestine, si veti avea adevaratele valori ale vietii. Viata materiala este doar un “vehicul” catre devenirea spirituala, catre Dumnezeu. Nihil sine Deo !

Facebook Comments
Share this Post :

No comments yet.

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive