Interviu cu Unguru’ Bulan – Ceaules si… ” V-am tzucat pe portofele ”

        Salutare prieteni si… serus buuulaan ! Cu siguranta fiecare dintre voi la auzit cel putin o data la radio pe Unguru’  Bulan , mai exact in emisiunea matinala a carcotasilor. Poate v-ati intrebat cine sunt ei , de unde vin , cu ce se ocupa sau ce planuri de viitor au! Ei, daca doriti sa aflati lucruri inedite din viata lu’  Unguru’  Bulan , va invit sa cititi interviul de mai jos.

Asadar luzarii vi se pregateste ceva, atentie !

Salutare Unguru’ Bulan. Pentru inceput spune-ne cine e Unguru Bulan ?

Ceaules! Numele meu este Ciprian Catunescu si sunt creatorul vocilor si personajelor. Unguru’ Bulan este personajul principal din sketchurile audio cu acelasi nume si din desenul animat romanesc „Luzarii de pe Electrolizei„. Este un personaj inspirat din viata reala, dupa un prieten de-al meu, pe numele lui Dan Mezok.

 De cand este proiectul Unguru’ Bulan ?

 Din 25 noiembrie, 2005. In decembrie se implinesc si 10 ani de cand ne auzim saptamanala la Kiss FM Romania.

 Cum ai ajuns pe Kiss Fm ?

M-a sunat Serban Huidu si mi-a propus personal sa lucrez pentru echipa Cronicii Carcotasilor in varianta radio. M-a sunat dupa ce mi-a auzit pe net primele sketchuri audio, care la vremea aceea se numeau „Erdeesh”. Un prieten i le-a trimis fara sa-mi spuna, iar trei zile mai tarziu am primit telefonul.

 A-ti inceput un nou proiect animat, cum va venit ideia ?

 Luzarii de pe Electrolizei se numeste animatia, iar ideea era la fileu. Era ceva inevitabil si emergent din proiectul nostru de pana atunci. Ne doream de multa vreme sa facem aceasta animatie, iar in 2010 am reusit sa obtinem sprijinul financiar si fizic al REEA Tg. Mures, o mica companie de IT. In 2011 am reusit sa difuzam pe online si primul episod, iar primul sezon s-a incheiat in vara lui 2012. Deocamdata.

 Serialele animate Unguru’ Bulan , vor aparea pe Tv ?

Speram ca, intr-o zi, sa se intample si lucrul asta. Animatia a fost defapt conceputa tocmai pentru TV, intr-un format mai lung, de 6-7 minute. Televiziunile nu sunt tocmai pregatite inca sa finanteze astfel de proiecte, in special pentru ca pretul platit este prea mare pentru un timp de emisie atat de scurt. Dar timpul le va rezolva pe toate.

Cum au aparut personajele din Unguru’ Bulan ,Fratzica, Gushteru si C8ilu?

 Initial au fost niste voci. Dupa ce le-am inregistrat la microfon, aveau nevoie de niste nume. Numele au venit de la sine, pur si simplu, dupa apelativele pe care „luzarii” le foloseau in dialogurile lor.

 Ce face Unguru’ Bulan in viata de zi cu zi ?

Munceste si abia asteapta weekendurile. Sa lucrezi pentru Kiss FM este o placere, o onoare, dar si o responsabilitate. Astfel, uneori devine extenuant si am si eu nevoie de o deconectare.

 Unde va poate vedea lumea in spectacole ?

 In general, la baluri de boboci, dar si la alte genuri de evenimente, prin case de cultura, crasme sau baruri. 🙂

 La finalul interviului tin sa-ti multumes pentru timpul acordat si te rog transmitele un mesaj luzarilor tai :

 Munciti in continuare, ca nu va da nimeni pe gratis. Puneti osu’ la treaba, ca nu ne ajuta altii cat ne putem ajuta noi. Si, la final de zi, hai sa bem! Cu masura, desigur… V-am tzucat pe portofele!

Luzarii de pe Electrolizei :

Facebook Comments

No comments yet.

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive