Islamizarea Europei

Indiferent de isteriile create de criza imigranţilor asistăm la islamizarea Europei. Discursurile radicale se înmulţesc şi de-o parte şi de alta, opiniile pro sau contra inundă reţelele de socializare fără a lua în seamă evenimente catastrofale care de-a lungul anilor au schimbat lumea. Până la crearea Statului Islamic şi la escaladarea violenţei împotriva “infidelilor” a mai fost doar un pas.

De ce ar trebui Europa să se teamă de acest val de imigranţi fără precedent este întrebarea cheie. Să discutăm despre fapte. Toată lumea vorbeşte despre holocaust, fiind asimilat obligatoriu cu dramele trăite de evrei în cel de-al Doilea Război Mondial. Prea puţini vorbesc însă despre genocidul armean, petrecut în urmă cu 100 de ani, în care Imperiul Otoman condus de “Junii turci” a măcelărit 2 milioane de oameni. Şi astăzi autorităţile turce neagă genocidul.

În 1955, tot în Turcia, a avut loc un eveniment care a rămas în istorie ca Pogromul de la Istanbul – îndreptat împotriva creştinilor de etnie greacă. Au fost obligaţi să emigreze iar o statistică oficială din 2006, dată publicităţii de Human Rights Watch, arăta că în Turcia se mai aflau la acea dată numai 2500 de etnici greci, în timp ce Ministerul de Externe turc informa oficial în 2008 că în ţară mai există o populaţie grecească de 3-4.000 de persoane. Ce s-a întâmplat cu lăcaşele de cult creştine rămase în urmă după exodul grecesc? Au devenit moschei.

Islamizarea Europei (5)9/11 a rămas în istoria omenirii pentru carnagiul de la Turnurile Gemene. Ziua care a declanşat războiul global împotriva terorismului. Au urmat atentatele de la Londra şi din Spania, am asistat la decimarea creştinilor din Siria, Liban, Egipt, Eritreea şi Sudan. Statul Islamic decapitează creştini pe bandă rulantă fără ca nimeni să se opună, în timp ce musulmanii habotnici aflaţi deja în Europa cer recunoaşterea oficială a Shariei, legea islamică. Mai mult, state ca Belgia sau Danemarca renunţă la tradiţiile publice de Crăciun pentru a nu insulta populaţia musulmană.

Anul 2015 a debutat cu atentatul de la Charlie Hebdo, o publicaţie satirică, în care au fost executaţi cu sânge rece jurnaliştii aflaţi în redacţie. Motivul: jignirea Profetului Mahomed. Reacţiile internaţionale de atunci au fost oarecum umbrite de cea a imamului londonez Anjem Choudary care a şocat prin declaraţiile sale în interviul acordat televiziunii americane Fox News.

Tot în acest an, Statul Islamic a distrus monumente aflate în patrimoniul UNESCO din considerente religioase, dar şi numeroase lăcaşuri de cult creştine.

Să nu-i uităm nici pe nigerienii care fug din faţa atrocităţilor islamiştilor fundamentalişti Boko Haram. În primăvara acestui an au ars de vii nu mai puţin de 375 de creştini, iar execuţiile şi atentatele din şcoli sau pieţe nu se opresc aici.

Putem considera că acestea sunt cazuri izolate, care prezentate îndeamnă la xenofobie sau rasism, însă nu putem ignora faptul că ele există iar Sharia este o lege pentru toţi credincioşii musulmani. Astăzi, Islamul moderat a pierdut partida în faţa radicalilor. Şiiţii şi sunutii sunt într-un război continuu, ireconciliabil.

Există diverse opinii care condamnă statele arabe bogate pentru că nu fac niciun efort pentru a proteja refugiaţii. Unul dintre exemple este Arabia Saudită care dispune de o tabăra de corturi întinsă pe 20 de km pătraţi, cu 4 milioane de locuri, dotată cu aer condiţionat, bucătării de campanie şi toalete, ridicată pentru pelerinii care merg la Mecca. Tabăra cu pricina este ocupată doar cinci zile pe an, însă Arabia Saudită nu este semnatară a Cartei Drepturilor Omului şi, drept urmare, nu recunoaşte drepturile refugiaţilor, spre deosebire de statele europene. În schimb, Arabia Saudită se oferă să construiască 200 de moschei în ţările care vor găzdui imigranţi.

Facebook Comments
Share this Post :

No comments yet.

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive