Nevoia de Halep

Foto: www.flickr.com

Absența Simonei Halep din recenta confruntare cu Belgia, din Fed Cup, s-a resimțit din plin, România pierzând întalnirea de la București, în ciuda eforturilor admirabile depuse de Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Irina Begu. A fost însă un bun prilej pentru a ne da seama încă o dată cât de importantă este Simona pentru tenisul românesc, pe care l-a promovat extraordinar în ultimii ani, de când se află la vârful ierarhiei mondiale.

Din păcate, Halep trebuie să treacă prin drama oricărui sportiv, aceea a accidentării, lucru cu care nu prea a fost obișnuită în carieră. „Pentru mine e o perioadă grea, este prima perioadă în care pot să spun că am o accidentare adevărată”, a declarat, miercuri, jucătoarea în vârstă de 25 de ani. Este vorba de o inflamație serioasă la genunchi, care nu necesită însă o intervenție chirurgicală, ce i-ar fi putut compromite acest sezon.

Luptătoare din fire, Halep a crezut că poate gestiona această problemă apărută în luna octombrie a anului trecut, conform dezvăluirii făcute zilele trecute de managerul său Virginia Ruzici pentru prosport.ro. Asta explică de ce ea a fost atât de optimistă înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, acolo unde a fost însă eliminată în primul tur, una dintre cauze fiind accidentarea de la picior. Mai mult, jucătoarea din România a strâns din dinți și a intrat ulterior pe tablou la Sankt Petersburg, acolo unde, după succesul din runda inaugurală a trebuit să abandoneze pentru că genunchiul se inflamase destul de rău.

„Acum mă gândesc să prelungesc perioada de inactivitate până mă voi face bine”, a mai afirmat Simona. La prima vedere, s-ar putea spune că și-a învățat lecția și va urma anevoioșii pași ai recuperării până la capăt, însă spiritul său de luptătoare o trădează din nou: „Voi fi prezentă cu siguranță la Fed Cup. Chiar dacă nu îmi trece genunchiul, tot voi juca, îmi doresc să fiu prezentă în echipă și să joc.” Barajul contra Marii Britanii, contând pentru menținerea în Grupa a II-a Mondială va avea loc în zilele de 22 și 23 aprilie, probabil la București, iar Halep este deja cu gândul la această confruntare, după frustrarea trăită la duelul cu Belgia.

Pe de altă parte, Simona nu ar vrea să lipsească prea mult din circuitul WTA, întrucât asta înseamnă și alunecarea în clasament. Halep se află în momentul de față pe locul 4 in ierarhia mondială, iar mulți se întreabă când va da asaltul decisiv către fotoliul de lider ocupat de Serena Williams. „Răspunsul la această întrebare nu-l știe nimeni”, spune aceeași Ruzici, care face o precizare extrem de importantă: „Simona e mult mai matură acum şi va gestiona mai bine presiunea care o apasă. Când era nr. 2 sau 3 WTA, o apăsa foarte tare ideea că trebuie să devină lider mondial.”

Un prim pas în acest sens ar putea fi o peformanță de excepție la următorul turneu de Mare Șlem, Roland Garros, acolo unde Halep este văzută de bet365 drept una dintre favoritele la câștigarea trofeului, cota la pariuri pentru un triumf la Openul Franței fiind în prezent de 11. Conform bookmakerilor, Halep pornește cu șansa a treia, după Serena Williams și campioana en titre Garbine Muguruza, acest statut fiind dat nu numai de poziția din clasament pe care românca o are, cât și de faptul că aceasta a ajuns în finala la Roland Garros în 2014, atunci când a fost învinsă de Maria Șharapova. Va putea Halep sa meargă de data aceasta până la capăt?

Facebook Comments
Share this Post :

No comments yet.

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive