Padurile Virgine ale Transilvaniei: „Ultimul mare tinut salbatic din Europa” | Video

„Am fost în Patagonia, pe Amazon, am fost in multe locuri frumoase intreaga lume, dar in Transilvania a fost o experienta unica” „In Transilvania, exista o legatura stransa intre natura si oameni. Această relatie unica este extrem de importanta. Oamenii tanjesc după acel sentiment al apartenentei si al identitătii” – printul Charles, mostenitorului coroanei britanice.

Probabil nu intamplator acesta a ales Transilvania ca loc de suflet si ca a doua casa si in mod sigur aceste cuvinte nu au venit dintr-un „simplu PR”.

In prezent in Transilvania se gasesc mai bine de 60% din totalul Padurilor Virgine ale Europei si in acelasi timp singurul loc din Europa unde mai traiesc in libertate ursi bruni.

copaci-imbratisati-2Intr-un amplu documentar dedicat acestei zone, printul Charles vorbeste sincer despre frumusetile Transilvaniei si despre traditiile pure romanesti. Pasiunea printului mostenitor al Marii Britanii pentru intreaga zona si in general pentru Transilvania este cunoscuta, acesta declarand public de nenumarate ori ca Romania inca mai pastreaza unul dintre putinele locuri cu ” paduri virgine” din lume in care oricine se poate relaxa.

Transilvania este descrisa pe rand de jurnalistii din intreaga lume drept “Ultimul mare tinut salbatic din Europa” sau un loc al mitului si legendei” unde „urletul lupilor iti dă fiori in aerul racoros al noptii”.

Jurnalistul BBC Charlie Ottley merge mai departe si face o comparatie intre mai multe locuri din lume si frumusetea “Carpatiei”: „Am fost în Patagonia, pe Amazon, am fost in multe locuri frumoase intreaga lume, dar in Transilvania a fost o experienta unica, deoarece aici vezi unul dintre putinele locuri din Europa neatinse de oameni “

Intr-un TOP 10 al celor mai frumoase proprietati private din lume, revista Vanity Fair propune Valea Zalanului si proprietatea contelelui Tibor Kalnoky, care a reusit sa reinvie “spiritul romanesc de odiniuara” pe un onorabil loc cinci.

Tot pe Valea Zalanului, printul mostenitor al Marii Britanii a cumparat mai multe proprietati vechi de pana la 150 de ani, pe care le-a reamenajat in forma originala.

Facebook Comments
Share this Post :

No comments yet.

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive