Reteta de prajitura cu crema de zahar

Pentru blat iti trebuie:

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 praf de copt

 

 

Pentru crema iti trebuie:

  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri amidon
  • 100 g ciocolata alba pentru decor

Pregatesti asa:

  1. Bati ouale cu zaharul,adaugi untul, laptele, faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi compozitia.
  2. O torni intr-o forma de tort unsa si tapetata si o dai la cuptor pentru 35 de minute.
  3. Topesti zaharul pana se caramelizeaza, adaugi untul, lasi sa se topeasca, apoi stingi cu laptele cald si lasi sa fiarba pana se omogenizeaza totul.
  4. Pui si amidonul, mai dai crema intr-un clocot si dai compozitia deoparte.
  5. Tai blatul racit in doua, il umpli cu jumatate din crema caramel.
  6. Imbraci prajitura cu crema ramasa si decorezi cu ciocolata alba razuita cu un cutit.
  7. Pofta buna!
Facebook Comments

No comments yet.

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive