Rețeta perfectă de mici pentru 1 mai | #distribuie si tu!

Ce înseamnă 1 Mai pentru români? Bere şi… mititei la grătar! Dar care este cea mai bună reţetă de mici? Nu de puţine ori se întâmplă să cumperi mici gata preparaţi, pentru a vedea, mai târziu, că nu sunt nici pe departe ceea ce îţi doreai. Prin urmare, te sfătuim să încerci reţeta de mai jos, pentru a te bucura cu adevărat de o zi de 1 Mai reuşită. 

Pentru a nu te prinde pe nepregătite această sărbătoare, iţi oferim cele mai utile informaţii despre cea mai bună reţetă de mici!

Ingrediente:
1 kg ceafă de viţel (mânzat)
500 g ceafă de porc
200 g pulpă de miel
1 linguriţă sare
1 căpăţână usturoi
o jumătate de legătură de cimbru
condimente, după gust: rozmarin, chimen, piper
o jumătate linguriţă bicarbonat
un miez de pâine, cât o lămâie

Mod de preparare:
Acum că ai aflat care sunt ingredientele pentru cea mai bună reţetă de mici, trebuie să ştii şi modul lor de preparare. Carnea se dă prin maşina de tocat (ea poate fi trecută chiar şi de două ori, după preferinţe), după care pâinea se umezeşte şi se amestecă, apoi, cu usturoiul tocat mărunt. Pâinea se adaugă compoziţiei. Ulterior, se frământă amestecul, în timp ce se adaugă condimentele şi bicarbonatul, până se va obţine o pastă. Aceasta va trebui să stea la rece între 20 şi 30 de minute.

Apoi, micii se formează – atenţie! – cu mâinile umezite şi se frig pe grătarul incins (nu în tigaia cu ulei!). Iată care este cea mai bună reţetă de mici! La final, aceştia se servesc cu muştar şi pâine.

Poftă bună!

Facebook Comments
Share this Post :

No comments yet.

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive