Statiunea turistica Tasnad, Satu Mare | Bazine moderne | Apa termala | Cazare – VIDEO

Statiunea turistica Tasnad este localizata in partea de nord – vest a Romaniei, in compartimentul sudic al judetului Satu Mare, la intersectia paralelei de 47°46’38” latitudine nordica, cu meridianul de 22°58’20” longitudine estica.

tasnadApele termale prezente la Tasnad fac parte din ansamblul resurselor hidrotermale existente in vestul Romaniei, la a caror formare au contribuit in mod hotarator elemente de factura tectonica, si anume, prezenta sistemului de falii care fragmenteaza scoarta terestra si care permit circulatia descendenta si ascendenta a apelor subterane pana la adancimi mari, iar pe de alta parte, existenta unei anomalii geotermice, manifestata in contextul pozitionarii mai apropiate de suprafata terestra a astenosferei, adica a acelui „strat” din interiorul Terrei, caracterizate de temperaturi care pot ajunge la cateva mii de grade.

In 2004 este conturata o „Zona de Agrement”, centrata in jurul unui Strand termal, localitatea inscriindu-se in categoria locatiilor turistice specifice turismului de cura si agrement balnear din partea vestica a tarii, alaturi de mult mai cunoscutele statiuni Baile Felix si 1 Mai, Tinca, Moneasa, Calacea, Lipova sau Buzias. In jurul strandului a fost edificat un camping cu numeroase casute, utilizate de primavara pana toamna de turistii dornici de balneatie. De asemenea, a aparut forma de cazare turistica in gospodariile private, numerosi locuitori ai orasului punandu-si la dispozitia vizitatorilor spatiile de locuit excedentare.

Conform buletinului de analiza nr. 47/04.01.2007 eliberat de catre Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie apa captata in cadrul Statiunii Tasnad este caracterizata de o serie de indicatori fizico-chimici care ii confera numeroase valente terapeutice si inclusiv balneare.

Apa termala de la Tasnad poate fi folosita in urmatoarele cazuri:

– stari preartozice
– reumatism degenerativ, abarticular;
– afectiuni ale sistemului nervos
– afectiuni ale pielii
-afectiuni reumatice cum ar fi: osteoporoza, discopatii lombare, spondiloza cervicala si dorsala.

Compozitia chimica a apei :

– Cloruri 5815 Sodiu 4040
– Bromuri 1.5 Potasiu 20
– Ioduri 1.2 Litiu 0.0
– Azotati 0.0 Amoniu 25
– Sulfati 46 Calciu 66
– Sulfuri 0.0 Magneziu 40
– Fosfati 0.0 Fier 1.5
– Bicarbonati 1171
– Arsenati 0.0

Facebook Comments

One Response to “Statiunea turistica Tasnad, Satu Mare | Bazine moderne | Apa termala | Cazare – VIDEO”

  1. Iuliu Costea
    at #

    Am fost anul trecut la strandul din Tasnad , este foarte multa lume, mai este de lucru pana sa ajunga ceva occidental , dar banuiesc ca, acesta este si obiectivul patronilor de acolo… ca in rest le-am cam vazut pe toate. Frumos strand si apa este benefica pentru multe boli.

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive