Spune si tu STOP FUMATULUI – Tratement natural

Cele mai neplacute efecte ale fumatului in anul 2007 ( sa zicem incepand cu anul 2001) se refera la impactul pe care il are fumul asupra celor din jur, incepand cu tusea si mirosul neplacut cu efect direct al relatiilor sociale pe care le are fumatorul. Pe locul anti fumat se situeaza efectele asupra sanatatii pe care la are fumatul atat pentru fumatorul activ ( cel care fumeaza din tigara) cat si efectele nocive ale fumatului pasiv ( persoana sau persoanele care respira fumul unui fumator activ).
Recent s-a demonstrat ca tigara electronica este la fel de nociva si periculoasa ca si tigarile clasice si nu mai reprezinta o solutie pentru lasarea de fumat.
Pastilele cu nicotina sunt inca un remediu destul de bun pentru persoanele care vor sa renunte la fumat.

Pentru a stopa fumatul si a renunta la tigari poti incerca terapie cu plante medicinale care se pare ca incepe sa castige teren in lupta impotriva fumatului.

Cele mai interesante plante anti fumat si care te ajuta sa renunti la tigari sunt:

  • Sunatoarea – planta ce inlatura starile de anxietate, si reduce nevoia corpului de nicotina si tratamentul consta in administrarea sub forma de ceai.
  • Ovazul este un bun calmant pentru organism si se foloseste ca si tinctura sau ceai.
  • Decoct de Pedicuta care face ca mirosul si gustul de tutun sa devina insuportabil
  • Valeriana  –  planta cu efecte benefice ce ajuta in sevraj ( necesitate a corpului de nicotina in cazul fumatorului inrait)

O alta solutie recomandata de medicii homeopati este tinctura de ardei iute.

In orice caz, daca nu reusiti sa renuntati la fumat consultati un medic care va poate ajuta si recomanda tratamente alternative pentru renuntare la fumat.
Exista si un program national pentru consiliere anti fumat si cu care te poti lasa mai usor de fumat.

Facebook Comments

No comments yet.

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive