ZAHARUL – Alimentul care iti distruge FICATUL mai tare decât alcoolul !!! Poate duce la ciroza si la diabet de tip 2 | distribuie

ficatFicatul este organul cel mai afectat de consumul de alcool. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au descoperit ca zaharul poate afecta ficatul chiar mai mult decat alcoolul. 

Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroza si la diabet de tip 2.

Una dintre cauzele principale a aparitiei acestei boli este consumul de zahar. In urma unui studiu recent s-a descoperit ca, desi participantii care au mancat mult zahar zilnic nu s-au ingrasat decat cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multa grasime.

Stiati ca?

– Ficatul cantareste 1.500 – 2.000 de grame, e situat in partea dreapta a abdomenului, langa stomac, si e la fel de important pentru organism ca inima si plamanii?

– Acesta este un adevarat „laborator chimic” si „centru de dezintoxicare”, care „prelucreaza” otravuri precum alcoolul sau grasimile din organism? In plus, genereaza proteine, enzime si vitamine fara de care omul nu ar putea trai.

– Colecistul depoziteaza intre mese acidul care face posibila prelucrarea grasimilor? Acestea sunt trimise mai departe catre intestinul subtire (duoden). 

ffficat_d37addbb5c_54606600

Facebook Comments
Share this Post :

No comments yet.

Leave a Reply

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive